به گزارش خبرگزاری مهر، سید عمار حکیم در گفتگو با خبرگزاری اصوات العراق تصریح کرد: حفظ حاکمیت ملی و استقلال عراق و تاکید بر شفاف بودن توافقنامه امنیتی و ارائه آن به پارلمان عراق و دستیابی به اجماع تمامی گروههای سیاسی به آن از جمله آرمانهای ثابت عراق به شمار می رود.
وی افزود: این اجماع باید فراگیر باشد زیرا این موضوع مختص گروه خاصی نیست و تمامی نمایندگان و اقشار مختلف مردم عراق باید در آن مشارکت داشته باشند.
حکیم خاطرنشان کرد: توافقنامه امنیتی یا هر توافقنامه دیگری که میان عراق و دیگر کشورها امضا می شود باید به طور آشکار و شفاف تابع معیارهای مربوط به حاکمیت ملی عراق باشد.
معاون رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در ادامه گفت: سخن گفتن از توافقنامه امنیتی و تعیین افق زمانی برای پایان بخشیدن به حضور نیروهای آمریکایی در عراق گامی در راستای تحکیم حاکمیت ملی به شمار می رود و این موضوع مهمی است که باید به طور کامل و با دقت بررسی شود.
وی افزود: ما همواره در انتظار ارائه پیش نویس نهایی توافقنامه امنیتی هستیم تا آن را به طور عمیق و بر اساس معیارهای ملی عراق بررسی کنیم.
حکیم در بخش دیگر سخنان خود در رابطه با روابط عراق با کشورهای همسایه به ویژه ایران نیز گفت: شکی نیست که ایجاد روابط حسنه و مثبت با کشورهای همسایه همچون ترکیه، ایران و کشورهای عربی اطراف عراق به نفع ما است.
به گزارش مهر، نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد که باید با ایران به عنوان کشوری که عراق دارای مرزهای طولانی با آن است؛ رابطه قوی و بر اساس احترام و دوستی متقابل داشت و این اصل و نیز اصل عدم دخالت در امور داخلی و احترام به حاکمیت و منافع متقابل از جمله اصولی است که عراق در برقراری روابط با کشورها آن را در نظر دارد.
معاون رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در رابطه با روابط ایران و آمریکا نیز گفت: شکی نیست اختلاف موجود میان ایران و آمریکا و مشکلات تاریخی میان دو کشور بر عراق تاثیر می گذارد اما این موضوع مانع از آن نمی شود که با ایران رابطه ای حسنه و بر اساس احترام متقابل و نیز با آمریکا به عنوان مهمترین منبع تصمیم گیری در دنیا به گونه ای که این روابط به توسعه عراق کمک کند؛ رابطه برقرار نکنیم.
نظر شما